20.09.2019.
Еразмус + пројекат КА101 „Освести се,природа те чека“ Пољопривредно – хемијске школе ''Др Ђорђе Радић''
више о томе...

20.09.2019.
Обележавање Дана мира у пољопривредно-хемијској школи ,,Др Ђорђе Радић'' Краљево
више о томе...

02.08.2019.
Распоред припремне наставе и полагања поправних и разредних испита
више о томе...

27.05.2019.
Еразмус + пројекат КА101 Пољопривредно – хемијске школе ''Др Ђорђе Радић''
више о томе...

19.04.2019.
Средњошколци укрстили аргументе
више о томе...

25.3.2019.
Пројекат "Подстицање демократске културе у школама"
више о томе...

29.12.2018.
Хуманитарне акције
више о томе...

18.12.2018.
Посета у оквиру пројекта ,,нулта толеранција на насиље''
више о томе...

16.12.2018.
Тематска настава
више о томе...

03.12.2018.
Подстицање демократске културе у школама
више о томе...

16.11.2018.
Обука вршњачког тима
више о томе...

26.10.2018.
Светски дан здраве хране
више о томе...

26.05.2018.
Еразмус + пројекти
више о томе...

26.05.2018.
Дан демократске културе
више о томе...

02.02.2018.
Тематски и интердисциплинарни приступ настави
више о томе...

OСТАЛЕ ВЕСТИ >>>

 

Еразмус + пројекат КА101 Пољопривредно – хемијске школе ''Др Ђорђе Радић''

Пољопривредно-хемијска школа ''Др Ђорђе Радић'' учествује у Еразмус + пројекту од децембра 2018. године до децембра 2019. године.

Тема пројекта је превенција осипања ученика из образовног система.

Циљ пројекта је смањење осипања ученика и раног напуштања школовања кроз успоствљање и спровођење механизама за рану идентификацију ученика у ризику од осипања, реаговања и реализацију ефикасних мера превенције и интервенције на нивоу школе.

Партнерска школе у реализацији пројекта јесте средња стручна школа из Манавгата у Турској: „Sule&MuzafferBuyuk Vocational and Tehnical Antolian High School“.

Реализација пројекта се састоји од припремне фазе и сарадње са школом у Турској кроз посету школи са циљем размене искуства и стицања нових знања. Коначни и наважнији део пројекта јесте дисеминација стечених знања у школској средини и на нивоу локалне заједнице.

Школски пројектни тим има шест чланова: Марсела Ескенази Милутиновић, Александра Јованкин Алексић, Ивана Чађеновић, Весна Студовић, Марија Жарковић и Сандра Слијепчевић.

У оквиру реализације пројекта, пројектни тим посетио је партнерску школу у Турској, у периоду од 12.05. до 18.05. 2019. године.

Током пет дана боравка у Манавгату учестовали смо у едукацији, обиласцима школа и различитим активностима које партнери примењују у оквиру превенције осипања ученика из образовног система.

Чланови пројектог тима из школе „Sule&Muzaffer Buyuk Vocational and Tehnical Antolian High School“, на челу са директором, били су веома сусретљиви и срдачни, а делегацију из Србије уважили су кроз добро осмишљен и квалитетан програм.

Предавања су нам држали наставници из њихове школе, као и експерти за инклузивно образовање, а кроз размену искустава разматрали смо стратегије које примењујемо у превенцији осипања.

Заједничке активности, упознавање са мерама превенције раног напуштања образовања које предузима турски образовни систем и мере које предузима партнерска школа, допринеће развоју наше стратегије у спречавању осипања ученика.

Гостољубиви домаћини организовали су нам посету музеју у старом граду Сиде и античком граду основаном у VII веку п.н.е., који обилује археолошким налазиштима, међу којима се истичу амфитеатар из хеленистичког периода и остаци Аполоновог храма.

Размена искустава, упознавање са образовним системима других земаља, начинима функционисања школа других држава, драгоцено је искуство које ће допринети ширењу европске димензије наше школе у унапређивању квалитета живота и рада школе.

Захваљујући обостраном задовољству и квалитету реализованог програма мобилности, родила се жеља да наставимо сарадњу и на другим пројетима, пре свега на КА102 пројектима, који умрежавају више партнерских школа из различитих земаља са циљем унапређивања одабраног сегмента рада школе.

Еразмус пројектни тим ПХШ ''Др Ђорђе Радић''

                             

 

 

 

poljoprivredno hemijska skola kraljevo ratarica.edu.rs zemljotres 2010 Djordje Radic