11.10.2019.
Erasmus+ пројекат КА101 „Освести се природа те чека“
Акција “Oчистимо реке Србије“
више о томе...

3.10.2019.
Представљање пројекта „Освести се природа те чека“ на сајму EcoFair 2019.
више о томе...

20.06.2019.
Erasmus+ пројекат КА101 „Освести се природа те чека“
Активност: Учимо у природи (излет у СРП „Гоч-Гвоздац“)
више о томе...

29.9.2019.
Еразмус + пројекат КА101 „Освести се,природа те чека“ Пољопривредно – хемијске школе ''Др Ђорђе Радић''
више о томе...

20.09.2019.
Обележавање Дана мира у пољопривредно-хемијској школи ,,Др Ђорђе Радић'' Краљево
више о томе...

02.08.2019.
Распоред припремне наставе и полагања поправних и разредних испита
више о томе...

27.05.2019.
Еразмус + пројекат КА101 Пољопривредно – хемијске школе ''Др Ђорђе Радић''
више о томе...

19.04.2019.
Средњошколци укрстили аргументе
више о томе...

25.3.2019.
Пројекат "Подстицање демократске културе у школама"
више о томе...

29.12.2018.
Хуманитарне акције
више о томе...

18.12.2018.
Посета у оквиру пројекта ,,нулта толеранција на насиље''
више о томе...

16.12.2018.
Тематска настава
више о томе...

03.12.2018.
Подстицање демократске културе у школама
више о томе...

16.11.2018.
Обука вршњачког тима
више о томе...

26.10.2018.
Светски дан здраве хране
више о томе...

OСТАЛЕ ВЕСТИ >>>

 

Спортски викенд на Ратарском имању

Уз 130-годишњицу ПХШ „Др Ђорђе Радић“

Већ је прошло неколико месеци од када је почела реализација програмских сарджаја из науке, уметности, културе и забаве поводом јубилеја Пољопривредно-хемијске школе „Др Ђорђе Радић“ - 130 година њеног постојања и рада. Прошлонедељни викенд у најстаријој средњој школи у Краљеву протекао је по Годишњем програму прославе у спортским активностима и такмичењима ученика и просветних радника Краљева.

Традиционални крос, под покровитељством Минстарства просвете и науке и РТС-а, за ученике основних и средњих школа одржан је традиционално на Ратарском имању, симболично стазом на ширем простору око популарне Ратарице. Лоши временски услови продужили су такмичење на два дана, четвртак и петак, али млади спортисти су за спортске резултате заслужено добили спортска признања.

У суботу, 19.5.2012. године, на спортским теренима школе у одбојци и малом фудбалу одиграни су такмичарски и ревијални сусрети међушколских екипа. Резултати нису били у првом плану већ пријатељско дружење ученика и професора физичког васпитања по лепом и сунчаном дану у оази природних лепота на Ратарском брегу.

Круна спортског и забавног дружења догодила се истога дана од раних вечерњих до поноћних часова. Већ традиционално такмичење средњих школа и Машинског факултета из Краљева у шаху одржано је и овог маја код проверених домаћина, Пољопривредно-хемијске школе „Др Ђорђе Радић“.
За шаховским столовима нашле су се четворочлане екипе Машинског факултета, Гимназије, ЕСТШ „Никола Тесла“, Шумарске школе, Дома ученика и ПХШ „Др Ђорђе Радић“.

После класичног послужења и чашице за добродошлицу драгих колега и пријатеља, судија Драган Тешић прогласио је почетак петокружног такмичења по систему свако са сваким, на десет минута. Такмичарски део завршен је у фер-плеју након 2,5 часа шаховских борби достојних мајсторских кандидата, али и „пацерских“ потеза. Ипак, све се сводило на максиму : Важно је учествовати и дружити се.

Наступио је за многе и најлепши део сусрета просветара. Пресељени у свечану салу, за пићем и храном испуњене столове, уз свирку и песму судије Драгана и Гера, такмичари, гости и радници школе дали су потпуно свечарско-забавни карактер овом такмичењу. Уз поздравну реч директорке школе Светлане Младеновић, која је прогласила коначне резултате и доделила дипломе и захвалнице, било је и оних који, из ових или оних разлога, нису ни упамтили да је прво место заслужено освојила екипа Машинског факултета. Песма, игра, уз пиће и иће, потрајали су до поноћних часова. Причаће се до новог сусрета код следећег домаћина.

проф. Владан Петровић

                             

 

 

 

poljoprivredno hemijska skola kraljevo ratarica.edu.rs zemljotres 2010 Djordje Radic